llvm-config is broken ?

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

llvm-config is broken ?

sunilsaggar
I am trying to compile llvm in AIX 7.1 machine..

I was able to run "gmake libs-only" and it worked well. However, gmake failed with the following error ..

# pwd
/usr/llvm/llvm-3.1.src/tools
#gmake
gmake[2]: Leaving directory `/usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/llvm-config'
gmake[2]: Entering directory `/usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/opt'
gmake[2]: *** No rule to make target `/usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMipo.a', needed by `/usr/llvm/llvm-3.1.src/Release+Asserts/bin/opt'.  Stop.
gmake[2]: Leaving directory `/usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/opt'
gmake[1]: *** [opt/.makeall] Error 2
gmake[1]: Leaving directory `/usr/llvm/llvm-3.1.src/tools'
gmake: *** [all] Error 1
#

Why is it expecting libLLVMipo.a in /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/ directory when it actually is in /usr/llvm/llvm-3.1.src//Release+Asserts/lib/ directory?

llvm-config also reports the libfiles in ./tools/lib directory ..
# pwd
/usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/opt
# /usr/llvm/llvm-3.1.src/Release+Asserts/bin/llvm-config --libfiles
/usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMAsmParser.a /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMMCDisassembler.a /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMInstrumentation.a /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMInterpreter.a /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMTableGen.a /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMipo.a /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMVectorize.a /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMLinker.a /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMArchive.a /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMBitReader.a /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMDebugInfo.a /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools/lib/libLLVMBitWriter.a  ...

-Sunil
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: llvm-config is broken ?

陳韋任 (Wei-Ren Chen)
On Thu, Oct 25, 2012 at 01:24:23PM -0700, sunilsaggar wrote:
> I am trying to compile llvm in AIX 7.1 machine..
>
> I was able to run "gmake libs-only" and it worked well. However, gmake
> failed with the following error ..
>
> # pwd
> /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

  seems you're building in the source tree? Please note that
LLVM does NOT recommand/support in source tree build [1].

HTH,
chenwj

[1] http://llvm.org/docs/CMake.html#quick-start
--
Wei-Ren Chen (陳韋任)
Computer Systems Lab, Institute of Information Science,
Academia Sinica, Taiwan (R.O.C.)
Tel:886-2-2788-3799 #1667
Homepage: http://people.cs.nctu.edu.tw/~chenwj

_______________________________________________
LLVM Developers mailing list
[hidden email]         http://llvm.cs.uiuc.edu
http://lists.cs.uiuc.edu/mailman/listinfo/llvmdev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: llvm-config is broken ?

sunilsaggar
thanks for the reply ..I tried building it from outside ...but got a similar error ..

# ls /llvm/src  ==> src directory
llvm-3.1.src        

# pwd
/llvm/build     ==> build directory

#gmake libs-only
...
...

gmake[2]: Leaving directory `/llvm/build/lib/DebugInfo'
gmake[1]: Leaving directory `/llvm/build/lib'
gmake[1]: Entering directory `/llvm/build/tools/llvm-config'
gmake[1]: Nothing to be done for `all'.
gmake[1]: Leaving directory `/llvm/build/tools/llvm-config'
gmake[1]: Entering directory `/llvm/build/unittests'
gmake[2]: Entering directory `/llvm/build/unittests/ADT'
gmake[2]: *** No rule to make target `/llvm/build/unittests/lib/libLLVMSupport.a', needed by `Release+Asserts/ADTTests'.  Stop.
gmake[2]: Leaving directory `/llvm/build/unittests/ADT'
gmake[1]: *** [ADT/.makeall] Error 2
gmake[1]: Leaving directory `/llvm/build/unittests'
gmake: *** [all] Error 1
#


Again, we can see that it is looking for "/llvm/build/unittests/lib/libLLVMSupport.a" library which is actually present in "/llvm/build/Release+Asserts/lib/libLLVMSupport.a"

does setting up LLVM_LIB_SEARCH_PATH help ?
# echo $LLVM_LIB_SEARCH_PATH
/llvm/build/Release+Asserts/lib/     ===> Is it correct ?
#


Thanks
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: llvm-config is broken ?

Duncan Sands
Hi sunilsaggar,

On 26/10/12 10:24, sunilsaggar wrote:

> thanks for the reply ..I tried building it from outside ...but got a similar
> error ..
>
> # ls /llvm/src  ==> src directory
> llvm-3.1.src
>
> # pwd
> /llvm/build     ==> build directory
>
> #gmake libs-only
> ...
> ...
>
> gmake[2]: Leaving directory `/llvm/build/lib/DebugInfo'
> gmake[1]: Leaving directory `/llvm/build/lib'
> gmake[1]: Entering directory `/llvm/build/tools/llvm-config'
> gmake[1]: Nothing to be done for `all'.
> gmake[1]: Leaving directory `/llvm/build/tools/llvm-config'
> gmake[1]: Entering directory `/llvm/build/unittests'
> gmake[2]: Entering directory `/llvm/build/unittests/ADT'
> gmake[2]: *** No rule to make target
> `/llvm/build/unittests/lib/libLLVMSupport.a', needed by
> `Release+Asserts/ADTTests'.  Stop.

are you sure something didn't go wrong earlier?  I.e. something that wasn't
reported as an error (but maybe should have been)?  Another possibility is
that the library libLLVMSupport.a was built but in a different place or with
a slightly different name.

Ciao, Duncan.

> gmake[2]: Leaving directory `/llvm/build/unittests/ADT'
> gmake[1]: *** [ADT/.makeall] Error 2
> gmake[1]: Leaving directory `/llvm/build/unittests'
> gmake: *** [all] Error 1
> #
>
>
> Again, we can see that it is looking for
> "/llvm/build/unittests/lib/libLLVMSupport.a" library which is actually
> present in "/llvm/build/Release+Asserts/lib/libLLVMSupport.a"
>
> does setting up LLVM_LIB_SEARCH_PATH help ?
> # echo $LLVM_LIB_SEARCH_PATH
> /llvm/build/Release+Asserts/lib/     ===> Is it correct ?
> #
>
>
> Thanks
>
>
>
> --
> View this message in context: http://llvm.1065342.n5.nabble.com/llvm-config-is-broken-tp50418p50435.html
> Sent from the LLVM - Dev mailing list archive at Nabble.com.
> _______________________________________________
> LLVM Developers mailing list
> [hidden email]         http://llvm.cs.uiuc.edu
> http://lists.cs.uiuc.edu/mailman/listinfo/llvmdev
>

_______________________________________________
LLVM Developers mailing list
[hidden email]         http://llvm.cs.uiuc.edu
http://lists.cs.uiuc.edu/mailman/listinfo/llvmdev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: llvm-config is broken ?

Óscar Fuentes
In reply to this post by 陳韋任 (Wei-Ren Chen)
"陳韋任 (Wei-Ren Chen)" <[hidden email]> writes:

> On Thu, Oct 25, 2012 at 01:24:23PM -0700, sunilsaggar wrote:
>> I am trying to compile llvm in AIX 7.1 machine..
>>
>> I was able to run "gmake libs-only" and it worked well. However, gmake
>> failed with the following error ..
>>
>> # pwd
>> /usr/llvm/llvm-3.1.src/tools
>   ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
>
>   seems you're building in the source tree? Please note that
> LLVM does NOT recommand/support in source tree build [1].
>
> HTH,
> chenwj
>
> [1] http://llvm.org/docs/CMake.html#quick-start

The OP is using the configure+make build process. AFAIK it is ok to
build in-source with that method. CMake is different because the
makefiles generated by that tool would overwrite those distributed with
LLVM sources.

_______________________________________________
LLVM Developers mailing list
[hidden email]         http://llvm.cs.uiuc.edu
http://lists.cs.uiuc.edu/mailman/listinfo/llvmdev